
Mardin’de, “Dargeçit Belediyesi Çocuk Hakları Satranç Turnuvası” yapıldı.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Dargeçit Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Satranç Federasyonu Dargeçit İlçe Temsilciliğinin organizasyonunda Dargeçit Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde başlayan turnuvaya, 10 yaş altı 44 sporcu, 14 yaş altı 85 sporcu ve 18 yaş altı 43 sporcu katıldı.
Dargeçit Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt Aksoy, turnuvaya katılan sporcu, antrenör ve velileri ilçelerinde görmekten mutluluk duyduklarını söyledi.
Türkiye Satranç Federasyonu Mardin İl Temsilcisi Cengiz Yalçın da satranç sporunun yaşama olumlu etkilerine değindi.
“Mardin’de satranç sporunu 13 bin kişiye ulaştırdığımız için çok mutluyuz.” diyen Yalçın, organizasyonda emeği ve desteği bulunan herkese teşekkür etti.
"Dargeçit Belediyesi Çocuk Hakları Satranç Turnuvası"10 yaş altı 44 sporcu14 yaş altı 85 sporcu ve 18 yaş altı 43 sporcuDargeçit Anadolu İmam Hatip LisesiDargeçit Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt AksoyDargeçit BelediyesiGençlik ve Spor İl Müdürlüğüİlçe Milli Eğitim MüdürlüğüTürkiye Satranç Federasyonu Dargeçit İlçe TemsilciliğiTürkiye Satranç Federasyonu Mardin İl Temsilcisi Cengiz Yalçın