
Uzun zaman olmuştu tarihi Mardin’e çıkıp gezmeyeli.
Dün fırsat bulup, bir tur atıp gezmek istedim ve yukarı çıktım.
Çıktım çıkmasına da gezebilmek ne mümkün.
Her yer insan kaynıyor.
Yerli ve yabancı turistler neredeyse Mardin’e akın etmiş.
Metrekare başına üç insan düşmüş desem yanılmam herhalde.
Kaldırımlarda adım atılmıyor.
Özellikle Güneydoğu’daki misafirlerimizin hemen hemen hepsi bayram tatillerini değerlendirmek için Mardin’i seçmiş durumda.
Otel doluluk oranları neredeyse %100.
Tabii ülke genelinde de durum aynı.
Ege, Marmara, Karadeniz, Akdeniz, İç Anadolu, Güneydoğu ve Doğu Anadolu olmak üzere bütün tatil beldeleri full turist çekmiş durumda.
Temmuz 2021’in Bayrama denk gelmesiyle birlikte herkes bu durumu fırsat görmüş demek ki.
Bu fırsatı değerlendirmek isteyen bütün vatandaşlar en az bir tatil bölgesinde vakit geçirmek üzere kendilerine programlar yapmış.
Ülkemizin ve kentimizin yerli ve yabancı turistlerin akınına uğraması elbette ki güzel bir olay. Ama ileride kötü günler ile karşılaşmamak için de önlemler almakta fayda var.
Pandemi şartlarında eve hapsolmuş bütün vatandaşlar bu bayram arifesi tatile çıkmış durumda.
Herkes bu fırsatı iyi değerlendirmek istiyor. Fakat hijyenik ortamlarda tatil yapmak ve aşı olup da tatile çıkmakta fayda var.
Aşırı insan yoğunluğunun olduğu ortamlarda aşı olunmuş olsa bile vatandaşlarımızın yanlarında dezenfektan ve kolonya bulundurması gerekiyor diye düşünüyorum.
Aşının önemini iş işten geçmeden şimdilerde anlamakta da fayda var.
aşı olmayıp ta tatile giden vatandaşlarımızın sayılarını göz önünde bulundurursak, bu sirkülasyon dan doğacak kötü senaryolara da hazır olmalıyız diye düşünüyorum.
Önümüzdeki aylarda gene eve hapis olmamak için aşımızı olup önlemlerimizi almalıyız.
Bu bayram günü ülke genelinde kazasız belasız bir bayram diliyorum.
Trafikteki seyir halindeki araçların şoförleri telefona, tablete ve ekranlara bakmadan emniyet kemerlerini takarak sağ salim gidecekleri yere gidip, dönecekleri yere de dönmelerini umuyorum.
Herkese mutlu huzurlu ve sağlıklı bayramlar diliyorum.