Mardin’in merkez Artuklu Emniyet Caddesi 732. Sokak’ta, elektrik ve su hatlarına yönelik yeraltı çalışmalarının ardından oluşan çukurun aylardır kalıcı olarak onarılmadığı belirtildi. Dekorkent civarındaki yolda daha önce yapılan müdahalelerin de sorunu çözmediği ifade edildi.
İki okulun ulaşım güzergahında bulunan caddede, özellikle sabah ve akşam saatlerinde yoğun trafik yaşanıyor. Okula gidiş ve çıkış saatlerine, okul servislerinin, vatandaşların işe gidiş ve işten dönüş hareketliliğinin de eklenmesiyle yoldaki sorun daha belirgin hale geliyor.
Çukura giren araçların geçişte güçlük yaşadığı, bazı sürücülerin ise çukuru fark edince ani fren yapmak zorunda kaldığı belirtiliyor. Bu durum hem trafik akışını aksatıyor hem de sürücüler ve çevre sakinlerinde güvenlik endişesine neden oluyor.
Dekorkent yönetimi, sorunun çözülmesi için belediyeye defalarca dilekçe verdiklerini ancak kalıcı bir sonuç alamadıklarını belirtti. Bunun üzerine kendi imkanlarıyla harekete geçen yönetim, onarım yapılacak bölümü düzeltmek için çalışma yaptı.

Dekorkent yönetiminin kendi imkanlarıyla gerçekleştirdiği onarım, vatandaşların takdirini topladı. Yönetime duyarlılığından dolayı teşekkür eden çevre sakinleri, yapılan başvurulara rağmen soruna kalıcı çözüm üretilemediğini belirterek yetkililere tepki gösterdi.
Haber Abdulkadir Admış

