Mardin’in Artuklu ilçesinde TOKİ 1. Etap ile 2. Etap arasında yer alan eski TOKİ yolunun uzun süredir bakımsız bırakılması vatandaşların tepkisine neden oldu. İddiaya göre bölgede gerçekleştirilen altyapı çalışmalarının ardından bozulan yol, aradan geçen yaklaşık üç aya rağmen eski haline getirilmedi.
Bozuk zemin, çukurlar ve düzensiz yol nedeniyle her gün yüzlerce aracın güçlükle ilerlediğini belirten vatandaşlar, özellikle toplu taşıma araçları ile özel araçların alt takımlarında ciddi hasarlar oluştuğunu dile getiriyor.
Bölge sakinlerinden Yunus Toparlı, yaşanan mağduriyete dikkat çekerek şunları söyledi, “Allah aşkına bu yola artık bir müdahale edilsin. Yaklaşık üç aydır bu halde. Araçlarımızın alt takımı kalmadı. Her gün aynı çileyi çekiyoruz. Yapılan çalışmaların ardından yol düzenlenmedi. Buradan hem vatandaşlar hem de toplu taşıma araçları geçiyor. Yetkililerden bir an önce bu soruna çözüm üretmelerini bekliyoruz.”
Mahalle sakinleri, yolun hem sürüş güvenliğini tehlikeye attığını hem de araç bakım masraflarını artırdığını belirterek, ilgili kurumların bölgede inceleme yapıp yolun en kısa sürede asfaltlanmasını veya onarılmasını talep etti.
Haber Abdulkadir Admış


