Artuklu üniversitesi Öğrencisinden Uluslararası başarı – Mardin İletişim Gazetesi
DOLAR
9,5884
EURO
11,1440
ALTIN
557,44
BIST
1.493
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mardin
Az Bulutlu
22°C
Mardin
22°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

Artuklu üniversitesi Öğrencisinden Uluslararası başarı

Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Konaklama Bölümü 2. sınıf öğrencisi Serhat Kaya 27-30 Ocak tarihlerinde İstanbul TÜYAP Fuarı’nda düzenlenen Uluslararası Mutfak Olimpiyatları’nda büyük bir başarıya imza atarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Artuklu üniversitesi Öğrencisinden Uluslararası başarı
09.02.2015
0
A+
A-

Dünyanın önde gelen aşçıları arasında yakınlaşmayı sağlamak amacıyla düzenlenen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’ne dünyadan ve Türkiye’den çok sayıda şef ve yarışmacı katıldı. Mardin’de Gastronomi Meslek Eğitiminin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Mardin’nin yöresel yemeklerinin tanıtımı için hazırlanan Türkiyenin en kampsamlı gastronomi projesi AB tarafından kabul edilmişti.
Mardin’de 3 aydan beri uygulanan Avrupa Birliği Hibe Projesi kapsamında mutfak ve gastronomi bilimi üzerine eğitim alan, Mardin’de Gastronomi Meslek Eğitiminin Geliştirilmesi Projesinin Koordinatörü Şef Süleyman Engin koordinatörlüğünde, Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Konaklama Bölümü 2. sınıf öğrencisi Serhat Kaya’nın da aralarında bulunduğu 5 aşçı İstanbul’da orijinal Türk Mutfağı kategorisinde Mardin’i temsil etti.
Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, uluslararası başarısıyla Mardin’e dönen Serhat Kaya’yı makamında ağırlayarak kendilerine başarılı çalışmalarından dolayı tebrik belgesi verdi.
Mardin’in İlk defa uluslararası bir yemek olimpiyatına katılmış olması ve Mardin’e aftedilen başarının Artuklu Üniversitesi öğrencisi tarafından temsil ediliyor olmasını gurur verici bulan Ağırakça, tarihsel süreçte birçok medeniyete ev sahipliği yapan Mardin’in gelişimi ve kültürünün tanıtılmasına Üniversite olarak katkı sağlamanın memnuniyet verici olduğunu sözlerine ekledi.
İstanbul TÜYAP Fuarı’nda düzenlenen, Türkiye ile birlikte 36 ülkenin gastronomi bölümü öğrencilerinin katılıdığı yarışma da, JNT-5 Süslü Kutlama Pastası kategorisinde gümüş madalya alan Serhat Kaya; “Mardin mutfağını İstanbul’da hakkı ile temsil ettiğimize inanıyorum. İlk defa uluslararası bir olimpiyatta yarıştım. Mardin’in eşsiz Mezopotamya mutfağını en güzel sunumumuzla birleştirip şampiyonadan derece ile ayrılmak benim ve Üniversitem adına gurur vericidir.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mardin İletişim Gazetesi. 0482 212 67 36. 13 Mart Mah. Çağdaş Sk. Dörtmevsim Apt. altı, 47200 Artuklu/Mardin