
Mardin genelinde etkili olması beklenen kar yağışı ve buzlanma riskine karşı alınan tedbirler kapsamında, eğitime bir gün ara verildi.
Meteorolojik değerlendirmelere göre, kar yağışı ve soğuk hava koşullarının il genelinde ulaşımı olumsuz etkileyebileceği öngörülüyor. Bu nedenle, 29 Aralık 2025 Pazartesi günü Mardin ve ilçe genelindeki tüm eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildi.

Mardin Valisi Tucay Akkoyun, vatandaşların olumsuzluk yaşamaması adına gerekli tüm önlemlerin alındığını belirtirken, kamu kurumlarında görev yapan engelli personel, kronik hastalığı bulunan çalışanlar ve hamile personelin de aynı gün idari izinli sayılacağını açıkladı.
Vali Akkoyun sosyal medya hesabında yayınladığı mesajda ise, Sevgili Öğrencilerimiz, Okullarımıza güvenli ulaşımınız ile ilgili oluşabilecek olumsuzlukları engellemek için 29/12/2025 Pazartesi günü 1 gün süre ile Eğitim-Öğretime ara verdik. Ekran başında az vakit geçirerek, güzel oyunlar oynayarak değerlendirin. Sizleri çok seviyoruz ifadelerine yer verdi
Kar yağışı ve buzlanmaya karşı sürücülerin dikkatli olmaları istenirken, gelişmelerin yakından takip edildiği ifade edildi.
