Artuklu Kaymakamı Ve Belediye Başkan vekili Şakir Öner Öztürk 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı yayınladı.
Öztürk mesajında; “Kuruluşunun 95. yıl dönümünü kutladığımız Cumhuriyet, şanlı tarihimizdeki yeniden dirilişin adıdır. Milletimizin ortak iradesi ve büyük bir iman gücü ile mücadele ederek kazandığı bir bağımsızlık ve özgürlük zaferidir. Cumhuriyeti yaşatmak, yüceltmek en büyük vazifemizdir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milletin azim ve kararlılığıyla vücut bulmuş bu büyük eser, büyük bir vizyonla daima ileriye bakan, özgüvenini sağlam tutan, heyecanla ve şevkle çalışan bir neslin bugünkü nesillere armağanıdır.
Türk toplumu Cumhuriyet’le çağdaş bir millet haline gelmiş, devletinin yegâne ve gerçek sahibi olmuştur.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, Cumhuriyetimizin kuruluş mücadelesini veren, kuruluştan bu yana Cumhuriyeti yüceltmek için gayret gösteren, Cumhuriyet’in ilanına giden yolda istiklalimiz adına canlarını feda etmiş tüm aziz şehitlerimizi, gazilerimizi bu anlamlı günde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95’inci yılının coşku, heyecan ve kardeşlik ikliminde kutlanmasını dilerken, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.” dedi