Bu soruya çok farklı cevaplar verilir. “Annem, eşim, babam, arkadaşım, kızım, oğlum vs.” en çok duyacağınız cevaplar arasında. Peki bu soruyu sorduğunuz kaç kişiden “ALLAH” cevabını aldınız veya alırsınız? Evet çok ilginç. Sonuç belli galiba.
Değerli kardeşlerim, bu kadar unutuldu mu Rabbimiz. Bu soruyu sorarım bazen. “Allah” cevabını duymak için aynı kişiye defalarca sorarım “peki sonra en sevdiğin kim?” “ sonra, sonra”…Maalesef “ALLAH” dedirtemiyorum. Sonra “peki Allah demedin neden?” diye sorunca cevaplar çok ilginç olmaya başlıyor.” Allah sevilmez mi? Elbette Allah’ı çok seviyorum.Bunu demeye gerek var mı?” demeye başlarlar. Kişinin kalbinde ne varsa dilinde de o olurmuş. Peki ALLAH, dilde neden yer almamış. Kalbimizi bir kez daha gözden geçirmeliyiz diye düşünüyorum. Peki ya O? Bizleri ne kadar seviyor bilmek isteyenler için Mübarek Zat’ın ifadesi: “ALLAH’IN SİZE OLAN SEVGİSİNİ EĞER BİLSEYDİNİZ O’NDAN ASLA VAZGEÇEMEZDİNİZ”.
Ben Allah’ı çok seviyorum diyenlere Rabbimizin bir sözünü hatırlatmak isterim.
3 / AL-İ İMRAN – 31
Kul in kuntum tuhibbûnallâhe fettebiûnî yuhbibkumullâhu ve yagfir lekum zunûbekum, vallâhu gafûrun rahîm(rahîmun).
De ki: “Eğer siz Allah’ı seviyorsanız, o taktirde bana tâbi olunuz ki Allah da sizi sevsin ve sizin günahlarınızı mağfiret etsin (sevaba çevirsin). Ve Allah “Gafur”dur, “Rahîm”dir.”
Siz asrımızdaki Allah resûlünün varisleri olan mürşidlerden birisine tâbi oldunuz mu? Eğer mürşidinize yani şeyhinize tâbi olmamışsanız Allah’ı sevdiğinizi söylemeniz ne kadar gerçekçi olur, ona siz karar verin.
Sevgi ve saygılarımla. Allah ile kalın, mutlu kalın.