DOLAR
7,4363
EURO
9,0412
ALTIN
443,51
BIST
1.568
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mardin
Karla Karışık Yağmur
2°C
Mardin
2°C
Karla Karışık Yağmur
Perşembe Parçalı Bulutlu
2°C
Cuma Parçalı Bulutlu
5°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
8°C
Pazar Parçalı Bulutlu
9°C

Kurban Bayramında beslenmeye dikkat!

Kurban Bayramında beslenmeye dikkat!

Mardin İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz, Kurban Bayramı dolayısıyla beslenme uyarısında bulundu.
Yavuz, yaptığı yazılı açıklamada, kurban kesiminin, gerekli dini hükümlere uygun, hijyenik hale getirilmiş, sağlıklı çevre koşullarında gerçekleştirilmesinin önem arz ettiğini belirterek, gerek kurban kesiminden önce, gerek hayvanların kesilmesi, etin nakli, muhafazası esnasında, gerekse pişirilmesi ve tüketime sunulması aşamalarında temizlik ve hijyen kurallarının ihmal edilmemesi gerektiğini bildirdi. Kurban Bayramı’nda tatlı tüketimine ek olarak kırmızı et tüketiminin miktarı ve sıklığının arttığını aktaran Yavuz, özellikle şişmanlık, yüksek tansiyon, kalp damar, mide ve diyabet hastalığı olan kişilerin beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiğini kaydetti.
Yavuz, “Yağlı etlerin doymuş yağ ve kolesterol içeriği daha yüksek olduğu için kalp damar hastalığı, diyabet ve yüksek tansiyonu olan kişiler, Kurban Bayramı’nda yağsız veya az yağlı etleri tercih etmeli ve aşırıya kaçmamalıdır.” ifadesini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.