
Mardin’de, Türk Kızılay Derneği Artuklu Şubesi öncülüğünde anlamlı bir dayanışma etkinliği gerçekleştirildi. “Filistin’e Ezgiler ve Etkinlikler” adıyla düzenlenen program, 15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Parkı Kudüs Evi önünde yoğun katılımla yapıldı.
Etkinliğe; Mardin Kızılay Toplum Merkezi, Kadın, Engelsiz ve Genç Kızılay birimleri ile çok sayıda gönüllü destek verdi.
“Mazlumların sesi olmaya devam edeceğiz”
Açılış konuşmasını yapan Artuklu Kızılay Şube Başkanı Şehmus Arı, 7 Ekim’den bu yana Kızılay’ın Gazze halkının yanında olduğunu vurguladı:
“Kızılay, her zaman mazlumların sesi olmaya devam edecek. Kalplerimiz Gazze ile birlikte atıyor.”
Ezgiler, sohbetler ve çocuklar için etkinlikler
Program, Engelsiz Kızılay Birim Başkanı Riyad Tezcan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ezgi dinletisiyle başladı. Ardından Artuklu Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Baştuğ Gazze üzerine sohbet gerçekleştirdi.
Kadın Kızılay Birimi’nin hazırladığı soru-cevap bölümünde, doğru cevap veren katılımcılara çeşitli hediyeler verildi. Genç Kızılay ekibi tarafından ikram hizmeti sunulurken, gönüllüler de çocuklara yönelik yüz ve el boyama etkinlikleri düzenledi.
“Sumud Gemisi” için dayanışma
Etkinliğin en dikkat çekici bölümlerinden biri, Sumud Gemisi Filosu için dayanışma amacıyla gerçekleştirilen kurdele bağlama etkinliği oldu.
Program sonunda katılımcılar, ezgiler, dualar ve yardım bağışlarıyla Filistin halkına destek mesajı verdi. Kızılay yetkilileri,
“İyiliği büyütmeye devam edeceğiz. Kalplerimiz Gazze ile.” ifadeleriyle mesajlarını paylaştı.
