Kötü alışkanlık edinenlerin her geçen gün arttığına dikkat çeken Demir;“Son yapılan araştırmalara göre dünyada yasal olan madde kullanımının yüzde 20’lik kısmı sigara, yüzde 50’lik kısmı ise alkol olarak başı çekmektedir. Yasal olamayan maddelerde ise yüzde 10 kullanımla esrar, yüzde 14’le eroin ve yüzde 6’yla diğer tıbbi ilaçların kötüye kullanımı dikkat çekiyor. Tek amacımız; özellikle çocuk ve gençlerimizi tertemiz, sağlıklı bir geleceğe hazırlayarak, toplumun hayat kalitesini arttırmaktır. Sağlıksız nesil ve toplumların, hiçbir alanda başarılı olmaları mümkün değildir. İnsanların uzun ömürlü olmaları, fizikken ve ruhen sağlıklı olmalarına bağlıdır.” ifadelerini kullandı.
Alkol, sigara ve uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıkların aile bağlarını zayıflattığını dile getiren Demir, kötü alışkanlıkların sevgiyi yok ettiğini kaydetti.
Kötü alışkanlıkların insanı manevi değerlerden de uzaklaştırdığını aktaran Demir; “ Zararları açıkça bilinmesine rağmen, yapılan araştırmalar tüm dünyada zararlı madde kullanan insanların sayısının her geçen gün arttığını gösteriyor. Ayrıca toplumda yıkıcı etkileri olan bu zararlı alışkanlıklar, ülke ekonomisinde büyük kayıplara neden oluyor. Bilinçli ve sağlıklı bir nesil oluşturma yolunda toplumdaki tüm bireylerin bu zararlı maddelere ulaşmasını önlemek tüm toplumun görevidir. Sigara, alkol ve uyuşturucu kullanan kişinin, kendisine, ailesine ve çevresine zarar verdiğini el birliğiyle önce çocuklardan başlayarak gençlere ve toplumun tüm kesimlerine anlatmak da tüm bireylerin ortak sorumluğudur.” Şeklinde konuştu.