Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mardin’de 205 Ton Atık Lastik Geri Dönüşüme Kazandırıldı

Mardin Büyükşehir Belediyesi, çevre kirliliğinin önlenmesi ve atıkların ekonomiye kazandırılması
Mardin Büyükşehir Belediyesi, çevre kirliliğinin önlenmesi ve atıkların ekonomiye kazandırılması amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında toplam 205 ton atık lastiği geri dönüşüme gönderdi.
205 ton atık lastik toplandı
İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında daha önce 100 ton, son çalışmada ise 105 ton olmak üzere toplam 205 ton ömrünü tamamlamış lastik toplandı.
Atık lastikler yeniden hammadde oluyor
Toplanan atık lastikler, lisanslı geri dönüşüm tesislerinde işlenerek yeniden hammadde olarak değerlendiriliyor. Elde edilen ürünler; yol yapımı, spor sahaları, çocuk oyun alanları ve çeşitli sanayi ürünlerinde kullanılıyor.
Daha temiz bir Mardin hedefleniyor
Belediye, atık lastiklerin doğaya gelişigüzel bırakılmasının önüne geçerek doğal kaynakların korunmasına ve geri dönüşümün desteklenmesine katkı sağlıyor.
Daha temiz bir Mardin için atık toplama ve geri dönüşüm çalışmalarının sürdürüleceği belirtildi.