
Mardin’de sabah saatlerinde Demokratik Bölgeler Partisi DBP İl ve İlçe Binalarına yapılan baskın sonucunda 31 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre Mardin Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Ekipleri tarafından Mardin ve ilçelerinde DBP İl ve İlçe teşkilatlarına yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında 31 şahıs gözaltına alındı.
DBP’lilerin Bölücü terör örgütü adına faaliyetlerde kullandığı lojistik ve insan kaynağı temini konusunda doğrudan aracı oldukları, Parti yöneticilerinin bu durumu koordine ettikleri PKK/KCK terör örgütünün kırsal alan yapılanması içerisinde faaliyet yürüten örgüt mensuplarına işbirlikçi faaliyetleri suçlarından gözaltına alındıkları öğrenildi.