Mardin Büyükşehir Belediyesi Meclisi Ağustos Ayı olağan meclis toplantıları başladı.
Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Devrim Demir ve Ahmet Türk’ün katılımları ile ağustos ayı olağan meclis toplantısı, açılış ve yoklama ile başladı.
Eş Başkan Ahmet Türk’ün başkanlık yaptığı meclis toplantısında, İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığına ait 1’inci madde oybirliği ile kabul edildi.
2’inci madde olan İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığının 03.07.2024 tarih ve 145063 sayılı Sosyal Tesis (Konukevi) Projesine ilişkin YİKOB ile Mardin Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan ortak hizmet protokolünün iptal edilmesi ile ilgili teklifi ve bu konuda düzenlenen Plan ve Bütçe Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu Raporlarının görüşülmesi oy çokluğu ile kabul edildi.
3’üncü madde olan Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün 08.07.2024 tarih ve 100646 sayılı Tarifeler ve Abone Hizmetleri Yönetmeliğinin Abone Teminatı ve Abone Sözleşme Bedeli Tablosu, Su ve Kanalizasyon Yaptırımlar Tarifesi Tablosu, Teminat Grupları ve Sektör Adları Tablosu ve Aylık Emsal Sarfiyat Listesi Tablosu Cetvellerinin güncellenmesi ile ilgili teklifi ve bu konuda düzenlenen Plan ve Bütçe Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu Raporlarının görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.
4’üncü ve 5’inci maddeler oy birliği ile kabul edilirken Hukuk Komisyonun kurulması teklifinin meclis gündemine getirilmesi oy birliği ile kabul edildi.
