Welt hunger hilfe adındaki Alman Hayır Kuruluşunun da katkılarıyla Artuklu Atatürk İlkokulunda eğitim gören 350 öğrenciye eğitim yardımı gerçekleştirildi.
Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu Tertip komitesi Başkanı Lütfü Günlüoğlu, Halil Kösesoy ve Yusuf Çurgatay ve okul Müdürü Hamdullah Tekin’in de katılımı ile okulda toplanan 350 öğrencinin ailelerine nakit yardımında bulunuldu.
Servis kullanan öğrenci ailesine 100 Lira, Servis Kullanmayan çocukların ailelerine de 50 Lira kırtasiye ve eğitim yardımı yapıldı.
Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu Tertip komitesi Başkanı Lütfü Günlüoğlu yardım ile ilgili yaptığı açıklamada “Şu anda Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu üzerinden yapılan yardım bir hayır kuruluşu olan kısa adı WHH olan dernek tarafından karşılanmaktadır. Atatürk ilköğretim okulunda öğleden sonra eğitim gören 350 çocuğun ailesine servis kullananlara 100 Lira, Servis kullanmayan öğrenci ailesine 50 Lira yardım yapılmıştır. Yardımların bundan sonra da devam edip etmeyeceğini bilmiyoruz. Burada görev yapan öğretmenlere de elden gelen yardım yapılacaktır. Mardin’de yerleşik bulunan ailelere platform olarak gereken yardımları yapmaya çalışacağız. Bu konuda Mardinli hayırsever işadamlarından da katkı bekliyoruz. Burada görev yapan öğretmenlere Milli Eğitim Müdürlüğünce her ay 200 dolar maaş ödeneceği bildirilmiştir”
Artuklu Atatürk İlköğretim okulunda gerçekleştirilen yardım faaliyeti hiçbir sorun ile karşılaşılmadan bitirildi.