Mardin’de kot pantolon üretimi yapan bir firma, teşvikle mevcut 3 bin metrekarelik kapalı alanına 4 bin 500 kapalı alan daha ilave ederek, yaklaşık 500 kişiyi istihdam edecek.
Mardin’de kot pantolon üretimi yapan bir firma, teşvikle mevcut 3 bin metrekarelik kapalı alanına 4 bin 500 kapalı alan daha ilave edecek. Teşvik sayesinde kapasite artırımı yapacak firma, 500 kişinin daha çalışmasını sağlayacak.
Genel merkezi Mardin’de bulunan firmanın Genel Müdürü İbrahim Batuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011 yılında 110 kişiyle başladıkları kot pantolon üretim işini şu an 250 çalışan ile sürdürdüklerini söyledi.
Ürettikleri kot pantolonları Avrupa ülkelerine ihraç ettiklerini kaydeden Batuk, Almanya, İtalya, Hollanda, Fransa, İspanya ve özellikle Yunanistan’a ciddi anlamda ihracat yaptıklarını, Avrupa ülkelerini giydiren bir marka haline geldiklerini belirtti.
Bölgede tek entegre tesis olduklarını, Mardin’i bir marka şehir yapmak için uğraştıklarını anlatan Batuk, yatırımlarıyla Mardin ve bölgeye değer katmak istediklerini dile getirdi.
İhracat yaptıkları ülkelerin kapasite artırımı talebinde bulunduğunu ifade eden Batuk, kapasite artırımı için mevcut 3 bin metrekarelik kapalı genişleteceklerini, bu çalışmanın sürdüğünü bildirdi.
Batuk, “Bölgemizdeki terör olayları ciddi anlamda bizi etkiliyor. Her şeye inat yatırımlarımıza devam edeceğiz. Devletin verdiği teşvikle kapasitemizi artıracağız. Şu an 4 bin 500 metrekare ek inşaatımız önümüzdeki yıl ocak ayında faaliyete girecek. İşçi sayımız iki katına çıkacak. Aylık 50 bin kot pantolon üretirken, bunu 100 bine çıkaracağız. Bu da ülkeye döviz girdisi anlamına geliyor.” dedi.
Kentin gelişmesi için istihdama katkıda bulunmak istediklerini aktaran Batuk, firmalarında 250 işçinin bulunduğunu, ek binanın hizmete girmesiyle 500 kişiyi daha istihdam edeceklerini ifade etti.
Devletin verdiği teşviklerle kapasitelerini artırdıklarını, Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı teşvik paketinden memnun olduklarını bildiren Batuk, iş adamlarını bölgeye yatırım yapmaya davet etti.
Firmada çalışmak için Niğde’den gelen tekstil şefi Mustafa Fostaş da “Burası batıdan görüldüğü gibi değil. Böyle yaptırımlar sayesinden batıdaki insanlar artık doğuya gelip çalışacak. Bu tür yatırımların artması gerekir.” dedi.
Firmada çalışan Emel Engin ise daha önce İstanbul’da çalıştığını, firma sayesinde memleketinde çalışma fırsatı bulduğunu aktardı.
Engin, “Bu firmada 5 yıldır çalışıyorum. Memleketimizde böyle bir firmanın kurulması ve bize böyle bir çalışma imkanın sağlanması güzel.” ifadelerini kullandı.