Mardin Mutfağı, MAÜ ve GAP İşbirliğinde Canlanıyor – Mardin İletişim Gazetesi
DOLAR
13,5513
EURO
15,1222
ALTIN
779,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mardin
Çok Bulutlu
2°C
Mardin
2°C
Çok Bulutlu
Pazar Çok Bulutlu
5°C
Pazartesi Az Bulutlu
10°C
Salı Çok Bulutlu
10°C
Çarşamba Az Bulutlu
11°C

Mardin Mutfağı, MAÜ ve GAP İşbirliğinde Canlanıyor

Mardin Mutfağı, MAÜ ve GAP İşbirliğinde Canlanıyor
18.09.2020
0
A+
A-

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) ve proje ortağı olan MARSEV “Kadim Mardin Yemekleri Sahne Alıyor- Artık Sıra Bizde Projesi” kapsamında Sanayi Bakanlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile uygulama protokolü imzaladı.
Mardin Artuklu Üniversitesi’nin Turizm İhtisas Üniversitesi olma yolunda başarılı hamleler yapmakta olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, “İmzalanan uygulama protokolü ile üniversitenin turizm eğitimi alanında yeni bir çıkış yakalayacağını aktararak; “Her geçen gün artan sayıda destinasyon gastronomik değerlerini ön plana çıkarmaktadır. Biz de bölgenin gastronomi değerlerini turist çekim gücü oluşturacak bir niş pazar olarak kullanılmasına öncülük yapmak istiyoruz. Kadim kültürümüze ait, unutulmaya başlanmış geleneksel yemeklerimiz profesyonel yaklaşımlarla yeniden canlandırılıp, Mardin için yeni bir tanıtım ve çekim konusu haline gelecektir.” dedi.
T.C. Sanayi Bakanlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca “Tarımsal Altyapının Geliştirilmesi Projesi” kapsamında ele alınarak projenin desteklendiğini ifade eden Turizm Fakültesi Proje yürütücüsü Doç. Dr. Serhat Harman; “Proje kapsamında verilecek olan eğitimler, düzenlenecek festival ve yarışmalar ile çoğu unutulmaya yüz tutmuş, bir kısmı sadece kitaplarda kalan Mardin’e özgü geleneksel yemeklerin önemli bir kısmının profesyonel mutfağa girmesine, gastronomi turizminin geliştirilmesine ve yerel mutfağın tanınırlığının arttırılmasına katkı sağlayacaktır.” dedi.
Proje kapsamında kurulacak olan iki profesyonel mutfak ile Turizm Fakültesi öğrencilerinin daha kaliteli mutfak eğitimi alacaklarına dikkat çeken Harman, Mardin’in yerel ürünlerinin kullanıldığı, çok kültürlülüğünü yansıtan yemeklerine bağlı olarak değişik, gastronomik değeri yüksek ve diğer bölgelerden farklı yemekler bulunduran Mardin’in, oluşturulan bu proje ile gastronomik değerlerinin korunması sağlanarak yeni bir çekim aracı olarak kullanılarak bölge turizminin gelişmesine katkı sağlayacağını belirtti.
Aktarılan bilgiye göre proje kapsamında; Sanayi Bakanlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından 500 bin TL tutarında bir destek sağlanacak, Üniversitemizin de katkısı ile kampüs alanımızda 24 istasyonlu bir mutfak düzenlenecek. Ayrıca mutfakta üniversitemizin öğrencileri uygulama derslerini icra edecekleri gibi aynı zamanda bölgenin ihtiyaç duyduğu nitelikli mutfak elemanlarının kısa süreli kurslar ile eğitilmesi, mesleki bilgi ve becerilerinin arttırılmasında faydalanılacağı da belirtildi. Mutfağın asıl faydasının ise, yemek festivalleri, Mardin yemek tanıtım günleri ve aynı zamanda “gastronomi turları” için faydalanılacak bir mekan olarak değerlendirilmesi olacağının altı çizildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mardin İletişim Gazetesi. 0482 212 67 36. 13 Mart Mah. Çağdaş Sk. Dörtmevsim Apt. altı, 47200 Artuklu/Mardin