DOLAR
7,4642
EURO
9,0240
ALTIN
438,14
BIST
1.524
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mardin
Yağışlı
9°C
Mardin
9°C
Yağışlı
Pazar Yağışlı
7°C
Pazartesi Yağışlı
7°C
Salı Kar Yağışlı
4°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
4°C

Şefler, Mardin’de tandır ekmeği yaptı

Şefler, Mardin’de tandır ekmeği yaptı
11.03.2019
0
A+
A-

Basque Dünya Aşçılık Ödülleri’nde dünyanın ilk 10 şefi arasına giren Mardinli Şef Ebru Baybara Demir ile Brezilyalı şef David Hertz ve İsviçreli şef Patrick Honauer dünyadaki iklim değişikliğine dikkat çekmek için Mardin’de bir araya gelerek, tandır ekmeği yaptı.

Şefler, Mardin’in Artuklu ilçesine bağlı kırsal Eryeri Mahallesinde kadınlarla tandır ekmeği pişirdi.

Demir, yaptığı açıklamada, şef Hertz’in 12 Mart’ta İstanbul’da gerçekleşecek olan Global Gastroekonomi Zirvesi için Türkiye geldiğini, öncesinde Mardin’i ziyaret ettiğini söyledi.

Brezilyalı şef Hertz ise, kadim bir şehirde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Daha sonra şefler, Mardin’in tarihi mekanlarını gezdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.