Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU) Genel Müdürü Tahsin Pamuk, İl ve ilçelerde kullanılan içme suyunun yüzde 76’sının kaçak olduğunu ve kaçak su ile abdest almanın caiz olmadığını söyledi.
Genel müdür Pamuk, belediye malının bir kamu Malı olduğunu ve herkesin içinde hakkı bulunduğunu söyleyerek kaçak su kullanımının dinen caiz olmadığını söyledi. Genel Müdür Pamuk vatandaşlara bir fırsat daha vererek su borcu olan abonelere 30 Haziran 2019 tarihine kadar taksitlendirme fırsatı sunulduğu ve bundan sonra 2 faturayı üst üste ödemeyen abonelerin suyunun kesileceğini söyledi.
Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU) Genel Müdürü Tahsin Pamuk, gazetemize bir nezaket ziyareti yaparak gazetemiz imtiyaz sahibi Rıdvan Fidan ile bir süre görüştü.
Genel Müdür Pamuk, ziyaret esnasında Mardin ve ilçelerinin içme suyu ve atık su ile ilgili detaylı bilgiler verdi. MARSU’nun bir kamu malı olduğunu ifade eden Pamuk, “Yaklaşık 2 aydan beri görev başındayım. Öncelik olarak kaçak su kullanımının önüne geçmek istiyoruz, ekiplerimiz çok ciddi bir çalışma içerisine girdiler. Şuanda 140 abonemiz var ve bu da çok yetersiz. Bundan böyle 2 faturayı ödemeyen abonelerimizin su kullanımları kontrol altına alınacak. Yani kesilecek. Türkiye’nin en ucuz suyunu Mardin ve ilçeleri kullanmaktadır. Her ay yaklaşık 4.2 milyon TL elektrik harcıyoruz, bununla beraber suyumuz elimizin altına gelinceye kadar ve atık su olarak kullandığımız zamana kadar bir çok maliyeti var ve buna rağmen hemşerilerimize suyu çok cüzi bir miktar ile halkımıza sunuyoruz. Buna rağmen su faturalarını tahsil edemiyoruz. Bu memleket hepimizin, kaçak su ile abdest almanın dinen caiz olmadığını biliyorum. Çünkü kamu malı milletin malıdır. Dolayısıyla suyu kaçak kullanmak da kul hakkına giriyor. Bizler de vatandaşlarımıza yardımcı olmak istiyoruz ve MARSU gecikmiş su borcu olan abonelerimize bir fırsat daha vererek 30 Haziran 2019 tarihine kadar su borcunu ödemek isteyen vatandaşlarımızın borçlarını 10 taksit halinde yapılandırıyoruz. Bu fırsatı vatandaşlarımız kaçırmasınlar diyorum. “ dedi.
Ziyaretten büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Gazetemiz imtiyaz sahibi Rıdvan Fidan, Genel Müdür Tahsin Pamuk ve Mustafa Aydın’a teşekkür etti.