
Tarihi Kent Mardin’de şahit olduğum kadarıyla spor alanında gözle görülebilir boşluklar ve eksiklikler mevcuttu.
Yaklaşık 8-9 yılımı geçirdiğim bu güzel memlekette şehrin futbolu başta olmak üzere daha birçok branşta bir kısır döngü vardı.
Özellikle son zamanlarda tecrübe ettiğimiz ve bizzatihi şahit olduğumuz bazı gelişmeler yüzümüzü güldürdü.
Kibirden uzak, alanında uzman, birçok konuda tecrübe edinmiş insanların göreve getirilmesi ile Mardin’de spor alanında ne denli bir sirkülasyonun olduğunu apaçık görüyoruz.
Genç, dinamik ve sürekli üreten işin ehli bu insanların spor başta olmak üzere sosyal ve kültürel alanlarda şehre bir hava kattığı aşikâr.
Yaşanan bu gelişmelerden çocukların, gençlerin ve hatta yeri geldiğinde 40 yaş üstü insanların da bu hizmetlerden faydalandığını görmek kentin sporuna iyi bir katkı sağladığının en basit göstergesi.
Övgüyü bu kadar hak edecek kişilerin kim olduğuna gelecek olursak;
Bu kişiler şüphesiz Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik ve Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Necmettin Nas’tır.

Şırnak ilindeki başarılı hizmetlerinden sonra Mardin’e atanan Beytullah Birlik, özellikle ulusal organizasyonların Mardin’de yapılmasına yönelik aktif bir rol oynuyor.
Halter ve jimnastik antrenörü olan Birlik, bunun yanında Voleybol Ulusal Hakemliği de yaparak Şırnak ilinde Rafting ve Cudi Kup Ulusal Tenis Turnuvasının mimarlarından biri olmuştur.
Mardin’de kısa bir süredir bulunan Beytullah Birlik’in sporun tüm branşlarına elinin değdiğini görüyoruz.
Mütevazi, aklı selim ve beyefendi kişiliği ile ön plana çıkan Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Necmettin Nas’a gelecek olursak;
Necmettin Nas yıllardan beridir Mardin’de Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çeşitli birimlerde layıkıyla görev yaptı.
Futbol Klasman Hakemliği ve Basketbol Klasman Hakemliği görevlerinin yanında daha birçok projeye öncülük eden Nas, özellikle amatör kulüpleri ve amatör sporları ile alakalı müthiş bir bilgiye sahip.
Necmettin Nas, şu anki mevcut Daire Başkanlığı görevinde de harıl harıl çalışıyor.
İşin Sevindirici ve en güzel tarafı ise bugün ele aldığımız Beytullah Birlik ve Necmettin Nas, özellikle sportif proje ve organizasyonlarda beraber hareket ederek Mardin için sürekli üretiyorlar.
Bu her iki isim binlerce kişinin katılım sağladığı yerel ve ulusal organizasyon ve projelerde her daim paydaş olarak beraber hareket etmektedirler.
Bu ayın 11’inde ilimizde yapılması planlanan 1. Uluslararası Mardin Abbara Koşusu Projesi yine bu iki ismin fikir ve destekleriyle hayata geçecek.
Kasımiye Medresesinden, Zinciriye Medresesine kadar olan yarışma güzergâhında yerli, yabancı ve milli koşucular bu geniş kapsamlı organizasyonda boy gösterecekler.
Para ödülü ve çeşitli ödüllerin dağıtılacağı bu organizasyon Mardin için iyi bir reklam da olacaktır.
İnşallah Mardin’imizde böylesi aktif, heyecanlı ve enerji dolu kurum yetkililerimizin sayısı her geçen gün daha çok fazlalaşır.