
Türkiye Masa Tenisi Federasyonu tarafından 27–28 Aralık 2026 tarihlerinde Ankara’da düzenlenen Kadınlar Elit Süper Lig müsabakalarında mücadele eden Merit Grup Real Mardin Spor Kulübü, sergilediği başarılı performansla ligin ilk yarısını 4. sırada tamamladı.
Turnuvada oynadığı 4 karşılaşmanın 3’ünü kazanan Mardin temsilcisi, güçlü rakipler karşısında elde ettiği sonuçlarla ikinci yarı için umut verdi.
İlk maçında Fenerbahçe ile karşılaşan Merit Grup Real Mardin, son ana kadar büyük çekişmeye sahne olan mücadelede iyi bir oyun ortaya koymasına rağmen masadan mağlubiyetle ayrıldı. Bu maçın ardından toparlanan ekip, kadrosunda iki Koreli sporcu bulunan Adana Çiltar karşısında zorlu geçen mücadeleyi 3-2 kazanarak zirve yarışından kopmadı.
Turnuvanın ikinci gününde ise Balıkesir Bu Piliç ve Adana Çukurova Üniversitesi takımlarıyla karşılaşan Mardin temsilcisi, her iki mücadeleyi de 3-0’lık net skorlarla kazanarak büyük bir çıkış yakaladı. Böylece ilk yarıda oynadığı 9 maçta 6 galibiyet ve 3 mağlubiyet alan Merit Grup Real Mardin, averajla ligi 4. sırada tamamladı.
Başkan Karataş: “Play-off hedefimize kararlılıkla yürüyoruz”
Merit Grup Real Mardin Spor Kulübü Başkanı Zafer Karataş, Ankara’daki müsabakaların ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Ankara’daki maçlar bizim adımıza oldukça başarılı geçti. Hedefimiz en az üç galibiyetti ve bunu başardık. Fenerbahçe karşısında çok iyi mücadele etmemize rağmen mağlup olduk. Ancak Fenerbahçe bu sezon kadınlarda çok güçlü bir kadro kurdu ve Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale yükseldi.”
Takım kadrosuna da değinen Karataş, Moldova Milli Takımı oyuncusu Alexandra Chırıacova, Rus Milli Takımı oyuncusu Valeria Shcherbatky ve daha önce Türk Milli Takımı formasını giymiş olan Yağmur Şevval Karaca’nın önemli katkılar sunduğunu belirtti.
“Başantrenörümüz İzzettin Atasever liderliğinde bu sezon birçok güçlü takımı geride bıraktık. Teknik ekibimizi ve sporcularımızı yürekten kutluyorum. İkinci yarıda hedefimiz ilk dört içinde kalarak play-offlara yükselmek. Mardin’imizi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’yu en iyi şekilde temsil etmenin gururunu yaşıyoruz.”
Karataş ayrıca kulübün diğer branşlardaki başarısına da dikkat çekerek, erkek takımının Süper Grup’ta, 3. Lig’de mücadele eden genç kız takımının ise namağlup yoluna devam ettiğini ifade etti.
3. Lig Play-off müsabakalarının 10–12 Nisan 2026 tarihlerinde Mardin’de oynanacağını belirten Karataş, tüm Mardin halkını takıma destek olmaya davet ederek yönetim kurulu üyelerine ve kulübe gönül veren herkese teşekkür etti.
