Mardin tarihinde yayınlanan ilk görsellerden kartpostal basımını ilk defa gerçekleştirenlerin başında Sarrafian ailesi gelmektedir.Sarrafian ailesinin Mardin’e ait bilinen ona yakın kartpostalı vardır.Mardin tarihine değerli görsel katkıları sunan Sarrafian kardeşlerin ailesi Diyarbakır’dan Mardin’e gelmiştir. Ermeni Protestan bir ailede doğan üç Sarrafian kardeşten İbrahim 1873 doğumlu, Bogos 1876 doğumlu ve Samuel 1884 doğumludur.
Ermeni Ulusal ilköğretim okulunda öğrenci olduktan sonra, İbrahim ve Bogos Sarrafian kardeşler Türkiye’de Mardin Amerikan Lisesi’nde ortaokul eğitimlerini sürdürdü. On dört yaşındayken, İbrahim Arapça ve İngilizce okudu ve dört yılın sonunda diploma almıştır. Bogos’a gelince, o İngilizce ve Arapça olarak yaptığı ortaokul eğitimini sürdürdü.
İbrahim Sarrafian Mediet Amerikan Okulu’na iyi bir eğitim almak üzere için gönderildi. Bir yıl sonra da daha gelişmiş deneyim kazanmak için Berlin’e gitti. kardeşi Bogos ile birlikte bir fotoğraf laboratuvarı açmak için memleketi Diyarbakır’a döndü.
Fotoğraf çekmek onların içinde karşı konulmaz bir coşku idi. 1894 yılında iki kardeş antik Musul kentinin kalıntılarını çektiler. Mezopotamya’da sekiz aylık bir seyahatle fotoğraf çekimini üstlendiler. Babalarının tavsiyesinin ardından dönüşlerinde antika satan bir işyeri açtılar. Babaları Sarrafian’ın mesleği bankacılıktı.Aynı zamanda bir halı tüccarlığı ve antikacı idi.
Sarrafian kardeşler 1895 yılında patlak veren Ermeni hadiseleri nedeni ile önce Avrupa’ya göç etmeye niyetlendilerse de Bayrut’a yerleşmeye karar verirler.Beyrut’a yerleşmelerindeki en büyük etken Arapça bilmeleri,bazı Lübnanlı ve Protestan misyonerlerinin kendilerini himaye etme konusunda kararlılıkları idi.
Onların sergiledikleri dürüstlük,zeka ve yetenekleri sayesinde yirminci yüzyılda fotoğrafçılığa yeni açılımlar sağlanarak tarihte önemli bir yere sahip oldular.Lübnan ve Suriye’de ünlü anıtların ve tarihi mekanların fotoğraflarını çektiler.Kurdukları fotoğraf stüdyosu uzun yıllar hizmet vermeye devam etti.Basılan fotoğraflarla kalınmadı ve daha ileri atılımlarla kartpostal basımına yöneldiler.