Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hatip Çelik, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Kredi Garanti Fonu (KGF) ve anlaşmalı bankaların iş birliğiyle yürütülen Nefes Kredisi’nde yeni başvuru dönemine ilişkin bilgi verdi.
Çelik, 3 Kasım Salı günü başlayacak başvurularla birlikte, şartları taşıyan oda üyesi işletmelerin finansman ve işletme sermayesi ihtiyaçları için kredi kullanabileceğini belirtti.
50 MİLYAR TL İLAVE FİNANSMAN
Yeni paket kapsamında işletmelere toplam 50 milyar TL ilave finansman sağlanacak. Firma başına kredi üst limiti 5 milyon TL olacak. Önceki dönemlerde Nefes Kredisi kullanan işletmeler de toplam kredi tutarları bu limiti aşmamak kaydıyla ilave krediden yararlanabilecek.
Kredilerde 6 ay anapara ödemesiz dönem uygulanırken, azami vade 48 ay olarak belirlendi. Yıllık faiz oranı, 24 aya kadar vadelerde yüzde 36, 24 ayı aşan vadelerde ise yüzde 34 olacak.
BAŞVURULAR BANKA ŞUBELERİNDEN ALINACAK
TOBB’a bağlı oda ve borsalara üye işletmeler; DenizBank, QNB Bank, Ziraat Bankası, Garanti BBVA, Halkbank, VakıfBank, Yapı Kredi ve Ziraat Katılım Bankası şubelerinden başvuru yapabilecek.
KOBİ’lerin üretim, istihdam ve ticaret hayatında önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Çelik, finansmana erişim imkânlarının artırılmasının işletmelerin faaliyetlerini sürdürmesine katkı sağlayacağını ifade etti. Çelik, başvuru şartlarını taşıyan Mardin’deki oda üyelerini yeni kredi dönemini değerlendirmeye davet etti.
Abdulkadir Admış
