
“Engelleri Aşan Bir Bayram, Vicdanı Özgür Bir Dünya Diliyoruz”
Mardin Engelliler Sosyal Yardımlaşma ve Danışma Derneği Başkanı Yılmaz Demir, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı anlamlı mesajında; Filistin halkının yaşadığı zulümden engelli bireylerin hayat mücadelesine kadar geniş bir yelpazede vicdani bir farkındalık çağrısında bulundu.
Bayramların; dayanışmanın, kardeşliğin ve merhametin en yoğun yaşandığı zamanlar olduğunu vurgulayan Demir, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Her Kurban Bayramı bir hatırlatmadır: Paylaşmanın bereketi, birlikteliğin gücü, mazluma uzatılan bir el… Bugün Filistin’de, Gazze’de kan ve gözyaşı içinde geçirilen bir bayrama tanıklık ediyoruz. Bombaların altında bayrama uyanan çocukların sessiz çığlığı, hepimizin vicdanına emanettir. Kalbimiz, dualarımız mazlum coğrafyalarla birlikte.”
Engelli bireylerin bayramlarda unutulmaması gerektiğini dile getiren Yılmaz Demir, Mardin’de engellerin aşılabildiği bir toplumsal bilinç inşası için mücadele ettiklerini söyledi. Yaşanabilir bir Mardin’in, ancak herkes için erişilebilir bir şehir olduğu takdirde mümkün olabileceğinin altını çizdi.
Başkan Yılmaz “Engelli olmak bir eksiklik değil; empati eksikliği asıl engeldir. Mardin gibi kadim ve kültürel anlamda zengin bir şehirde, her bireyin eşit yaşam hakkı olduğunu savunuyoruz. Bayramlar, engelleri kaldırmak için toplumsal vicdanın yeniden uyandığı anlardır. Yaşanabilir bir Mardin, ancak engellerin birlikte aşıldığı bir şehirle mümkündür.”
Yılmaz Demir, mesajını başta şehit aileleri ve gaziler olmak üzere tüm vatandaşların bayramını kutlayarak tamamladı. Kurban Bayramı’nın; huzura, barışa ve engelsiz yarınlara vesile olmasını dileyerek, herkesi duyarlı olmaya davet etti.
Haber: Abdulkadir Admış