AK Parti Mardin Milletvekili Adayı olabilmek için başvuru yapan 117 aday adayı genel merkezlerinin yapacağı mülakatı beklemeye başladı. Temayül yoklamasının ardından AK Parti Mardin Milletvekili aday adaylarının mülakatını yapacak komisyonun başkanı da belli oldu. AK Parti’nin geçen pazar yaptığı temayül yoklamasının ardından yoğun bir çaba içerisinde bulunan aday adayları, genel merkezin 6 ile 15 mart arasında gerçekleştireceği mülakat beklenmeye başladı.
Parti genel merkezlerinin 7 nisanda Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim edeceği listelerin hazırlanması sürecinde sıra mülakata geldi.
BAŞKANLIĞI MEHMET MUŞ YAPACAK
Partinin genel merkezi, Mardinli aday adaylarını ön mülakata tabi tutacak komisyonun başkanını da belirledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Mehmet Muş’un başkanlığını yapacağı mülakat komisyonunda, Bülent Gedikli (AK Parti MKYK Üyesi), Ömer Bolat (AK Parti MKYK Üyesi) ile Necla Hattapoğlu (AK Parti MKYK Üyesi) görev yapacak. 6 martta başlayacak 15 martta ise sona erecek olan ön mülakatın ardından elendikten sonra geriye kalan aday adayları üst kurulun karşısına çıkacak. Mart ayı sonuna kadar üst kurulun da adaylarını belirlemesinin ardından son sözü partinin genel başkanı olan Başbakan Ahmet Davutoğlu söyleyecek. Davutoğlu’nun da elinden geçen liste son olarak 7 nisanda YSK’ya sunulacak.
AK Parti mülakatı ertelendi
Öte yandan bu hafta sonu Ankara’da yapılması planlanan Ak Parti Mardin Milletvekili aday adayı mülakatları Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Mardin ziyaretine denk gelmesi üzerine ileri bir tarihe ertelendi.
MEHMET MUŞ: 1 Mayıs 1982’de Trabzon Sürmene’de doğdu. Babasının adı İsmail, annesinin adı Mekiye’dir. Ekonomist, Mali Müşavir; Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. Washington State University School of Economic Sciences’de Ekonomi alanında yüksek lisans yaptı. Özel sektörde bütçe planlama ve raporlama uzmanı olarak çalıştı. Şubat 2014’de Marmara Üniversitesi‘nde “Demokratikleşme ve Ekonomik Kalkınma Arasındaki İlişki: Hâkim Parti Etkisi” konusundaki doktora tezini tamamlayarak “Doktor” unvanı aldı. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Muş, evlidir.
BÜLENT GEDİKLİ: 1964 yılında Trabzon’da doğmuştur. 1981 yılında Akçaabat Lisesi’nden, 1985 yılında da Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun olmuştur. 18.10.1985 tarihinde Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu’na Maliye Müfettiş Yardımcısı olarak giren Gedikli, 1989 yılında aynı kuruma Maliye Müfettişi olarak atanmıştır. 1992-1994 döneminde staj ve yurtdışı öğrenim için gittiği ABD’de Northeastern Üniversitesi Para-Banka Bölümü’nde lisansüstü öğrenimini tamamlamasını müteakip yurda dönmüş ve 05.04.1996 tarihinde Maliye Baş Müfettişliği’ne atanmıştır. Haziran 1996-Mayıs 2000 tarihleri arasında Maliye Bakanlığı’nda; Bakan Özel Danışmanlığı, Gelirler Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığı ve Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Nisan 2000’de İstanbul Üniversitesi’nde “Kamu Harcama Yönetiminde Kalite – Türkiye’de Performans Odaklı Bütçeye Geçiş” konusundaki doktora tezini tamamlayarak “Doktor” unvanı alan Gedikli, aynı yıl memuriyetten ayrılarak özel sektöre geçmiş ve bir süre Yeminli Mali Müşavir olarak çalışmıştır.AK Parti Kurucular Kurulu, MKYK ve MYK Üyesi olan Dr.Gedikli, 2002 yılı Genel Seçimleri’nde Ankara Milletvekili olarak TBMM’ne girmiştir ve halen 24. Dönem Ankara Milletvekilidir. Partinin kurulmasıyla birlikte Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 07.11.2008 tarihinden itibaren de AK Parti’nin Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir. Dr.Bülent Gedikli evli ve üç çocuk babası olup İngilizce bilmektedir.
ÖMER BOLAT: 30 Ağustos 1963 tarihinde İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve Ticaret Lisesi tahsilini İstanbul’da yaptı. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası Ekonomik İlişkiler Bölümü’nden 1984 yılında mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini Avrupa entegrasyonu alanında Hollanda-Amsterdam Üniversitesi Avrupa Enstitüsü’nde tamamladı. Ayrıca Almanya Kiel Üniversitesi Dünya Ekonomisi Enstitüsü’nün yüksek lisans düzeyindeki uluslararası ekonomi ve işletme programından mezun oldu. Yurda dönüşünde Marmara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Enstitüsü’nden Avrupa Para Sistemi” konusundaki teziyle doktora diplomasını 30 Ocak 1989’da aldı. Askerlik görevini 1989 yılı içinde Gölcük’te yaptı. İktisadi Kalkınma Vakfı’nda (İKV) 1981-1993 yılları arasında uzman araştırmacı olarak çalışmasını müteakiben, 1993 yılında MÜSİAD Genel Sekreterliği görevine başladı. MÜSİAD Yönetim Kurulu’ndaki 15 yıllık görev süresi içinde 7 yıl Genel Sekreter, 4 yıl Genel Başkan Yardımcısı ve Nisan 2004 2008 yılları arasında 4 yıl da MÜSİAD Genel Başkanı olarak görev yaptı. 19 Nisan 2008 tarihinde yapılan Genel Kurul’da MÜSİAD Genel Başkanlık görevini devrettikten sonra, MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti (YİH) üyeliğine seçildi. Bunun yanında, 2006 2008 yılları arasında Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu üyesi olarak görev yaptı. Halen İstanbul Şehir Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi, Uluslar arası Teknolojik Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı (UTESAV) Kurucular Kurulu Üyesi, İktisadi Girişim ve İş Ahlâkı Derneği (İGİAD) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Sabahattin Zaim Araştırma Merkezi (SEZAM) İstişare Kurulu Üyesi olarak gönüllü teşekküllerde görev yapmaktadır. Özel sektörde Mayıs 2000’den bu yana Albayrak Şirketler Grubu’nda Genel Koordinatör olarak iş hayatını sürdürmektedir. Yurtiçinde ve yurtdışında çok sayıda seminer, kurs ve sempozyumlara katıldı. 30 kadar rapor, kitap ve 110 civarında makalesi yayınlandı. Nisan 2007’de Küre Yayınları tarafından Medeniyet İdeali” isimli bir kitabı yayınlandı. İngilizce ve Almanca biliyor. Evli ve iki çocuk babası.
NECLA HATTAPOĞLU: Ak Parti MKYK Üyesi