
Konuyla ilgili açıklama yapan TKDK Mardin İl Koordinatörü Tahsin Aba, ‘Bu çağrımızın IPARD-1 Döneminin son Çağrı İlanı olduğunu bu Çağrıdan sonra IPARD-2 döneminin başlayacağını’ belirtti.
İl Koordinatörü Aba, ”14.Çağrımızla; Süt üreten tarımsal işletmelere yatırım (Süt hayvancılığı) ile ilgili mevcut ve yeni işletmeler %50 – %65 hibe oranında desteklenecek olup, Kesimhane ve Et İşleme Tesisleri, Süt ürünlerinin işlenmesine ve pazarlanmasına, Su ürünlerinin işlenmesine ve pazarlanmasına, Meyve ve sebze ürünlerinin işlenmesine ve soğuk hava deposuna yönelik yatırımlar da ise sadece mevcut işletmeler yapım işleri haricinde makine ekipman alımı için %50 hibe oranında desteklenecektir” dedi.
Aba: “Bu Çağrıda sadece Süt hayvancılığı ile ilgili yeni işletme başvurularını kabul edeceklerini, yaklaşık 81 Milyon Avro’luk bir bütçenin sadece Süt hayvancılığı için tahsis edildiğini belirtti. Süt hayvancılığını düşünenler için bütçe açısından avantajlı bir Çağrı dönemi olduğunusöyleyen ABA, Süt hayvancılığı ile ilgili çiftlik yapmayı düşünen yatırımcılarımıza tavsiyem bu fırsatı iyi değerlendirmeleri ve ona göre bir önce proje ile ilgili hazırlıklarını hızlandırmaları gerektiğinin altını çizdi”.
Başvurular 11.05.2015 tarihi saat 09.00’dan itibaren, yatırımın uygulanacağı ilde bulunan TKDK İl Koordinatörlüklerinde kabul edilmeye başlayacak. Başvuruların son teslim tarihi 05.06.2015, saat 23.00’dir.