
Geçen sezonun son maçında Mardin büyükşehir Belediyespor’u yenerek Bölgesel Amatör Lige (BAL) Çıkmaya hak kazanan 47 Mardinspor yeni sezonun hazırlıklarına şampiyonluk parolası ile başladı.
Aralarında PTT 1. Lig tecrübesi de bulunan 20 civarında kaliteli transfer gerçekleştiren 47 Mardinspor bir de şehir dışında kamp dönemi geçirecek.
47Mardinspor Kulübü Takım hocalığı için Seyithan Özdaş, Kaleci antrenörü için Şevket Özkanca ve Cizrespor ile Bingölspor da şampiyonluk yaşayan Sinan Engin lakaplı genel menajer Muzaffer Şengül ile anlaşan 47Mardinspor, Malili oyuncu Musa Traure, Tatvan Gençlerbirliği’nden Abdullah çelen, Jeremiah Momo Corneh, Elaziz Belediyeden Hakan Aydın, Serdar Bakıl, Hamdi Algü, İkram Aydoğan, Musa Açıl, gibi başlıca futbolculara imza attırdı.
Kulüp Başkanı Mehmet Dağ yönetime yeni katılan arkadaşlarımızla birlikte bu takımı ve şehri hak ettiği yerlere getirmek için, İl yöneticilerimiz ile elimizden geleni yapacağız diye konuştu.
Dağ, konuşmasının devamında, Bilindiği gibi sezon başında BAL ligi sözleşmeleri 1 yıl, şuanda takım yenilendi. Toplanda 20 civarında futbolcu arkadaşımız katıldı. Hepsi de Bankasya’da büyümüş. Hedefimiz şampiyonluk, Sayın Valimizden, belediye başkanlarımızdan, milletvekillerimizden ve taraftarlarımızdan destek bekliyoruz. Tabi ki bu desteklerde sadece manevi destek değil, maddi destek de olmaları anlamında destek bekliyoruz. Belediye başkanımızda yanımızda bu konuda bizlere destek sözü verdiler. Başkanlarımıza sizlerin huzurunda teşekkürlerimi iletiyorum. İnşallah bu sene Mardinspor’u 3. Lig’e çıkarız. Spor bağlayıcıdır, kardeşliktir. İnşallah bizde bu süreçte hem devletimizin yanında hem de ekip olarak, taraftar olarak halkımızın yanında olacağız. İnşallah bu süreci de hayırlısıyla atlatırız diye onuştu.
Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Murtaza İnan da “çocukluğumdan bu yana Mardinspor sevdalısıyız. Mardinspor’un hedefleri her zaman büyüktür, her zaman şampiyonluğa oynamıştır. Bu memlekette her zaman şampiyonluğu hak eden bir takımdır. İşadamlarımıza, Mardin büyüklerimize sesleniyoruz, Mardinspor’un durumu böyle olmamalı. Mardinspor en azından 3. Lig değilse de en azından 2. Lig’de olması gerekirken şuanda bir bal lig’ine başkanımızın sayesinde çıktık. Mardin’in hedefi süper lig olmasa da 1. Lig’dir. Şuanda Bankasya PTT 1’incilikte oynayan 18 takım, Mardin’in onlardan hiçbir eksiği yoktur. 1968’den beri maddi manevi sıkıntılardan dolayı isim değişikliğine gidilmiş olabilir. Ama Mardin’imiz 48 yıllık olan bir kulüptür. Gönül isterdi ki BAL liginde değil de gönül isterdi ki PTT 1’inciliğinde olması. Buradan bütün işadamlarımıza sesleniyorum, Mardinimize destek çıkmalarını bekliyoruz dedi.
Yönetici Aydın Demir ise “takıma çok güzel transferler yapıldı. Allah’ın izniyle inşallah bizi 3. Lig’e çıkarın daha sonra da 1. Lig’e çıkarız inşallah. Elimizden geldiği kadarıyla maddi manevi ne gerekiyorsa yapmaya hazırız diye konuştu.
Antrenman sonunda Mardin Valisi Mustafa Yaman da soyunma odasına inerek 47Mardinspor’lu futbolculara başarılar dileyerek destek sözü verdi.
Vehap Erdoğan