Milli Eğitim Bakanlığı, Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF), Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen 8. Akıl ve Zeka Oyunları Türkiye Finali, Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu’nda iki gün boyunca devam eden müsabakaların ardından sona erdi.

Türkiye’nin 81 ilinden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden toplam 810 öğrencinin katıldığı organizasyonda Mardin’i ilkokul ve ortaokul kategorilerinde 9 öğrenci temsil etti. Turnuva sonunda Türkiye Finali’ne katılmaya hak kazanan tüm öğrencilere katılım belgesi takdim edildi.
İlkokul kategorisinde Elif Yüsra Mahmutoğlu (Motif), Ali Miran Mama (Pentago), Mustafa Deniz Arslan (Küre), Ali Emir Barık (Equilibrio) ve Ömer Hattab Akay (Abluka) yarışırken, ortaokul kategorisinde Emir Yusuf Doğan (Kulami), Selim Miran Arbağ (Pentago), Fahriye Naz Dağ (Mangala) ve Bünyamin Admış (Abluka) Mardin adına mücadele etti.
Mardin kafilesine danışman öğretmenler Fevzi Arbağ ve Rana Ruken Denk eşlik etti.
Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca, “Türkiye Finali’nde ilimizi başarıyla temsil eden öğrencilerimizi, onlara rehberlik eden öğretmenlerimizi ve her zaman destek veren velilerimizi tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin bu tür organizasyonlarda yer alması bizler için büyük bir gurur kaynağıdır.” dedi.

HAMDULLAH AKTAŞ: HEDEFİMİZ DAHA İYİ SONUÇLAR ELDE ETMEK
Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) Mardin İl Usta Eğitmeni Hamdullah Aktaş ise, “Mardin olarak tüm kategorilerde yer almanın mutluluğunu yaşadık. Eksik oyuncuyla katılmamıza rağmen takım olarak önemli bir mücadele ortaya koyduk. Önümüzdeki yıl daha güçlü hazırlanarak hem bireysel hem de takım sıralamasında daha üst basamaklara çıkmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.
DANIŞMAN ÖĞRETMENLERDEN TEŞEKKÜR
Danışman öğretmen Fevzi Arbağ, öğrencilerin uzun ve yoğun bir hazırlık sürecinin ardından Türkiye Finali’ne katıldığını belirterek, “Çocuklarımız iki gün boyunca büyük bir özveri ve disiplinle mücadele etti. Sonuçlardan bağımsız olarak Türkiye Finali’nde yer almak başlı başına önemli bir başarıdır. Bu süreçte öğrencilerimize her türlü desteği veren velilerimize, okul yöneticilerimize ve emek veren tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.
Danışman öğretmen Rana Ruken Denk ise, “Öğrencilerimiz yalnızca yarışmadı, aynı zamanda Türkiye’nin dört bir yanından gelen akranlarıyla tanışarak önemli deneyimler kazandı. Onların azmi ve gayreti bizleri gururlandırdı. Bu başarıda emeği bulunan tüm velilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, gelecek yıllarda daha güzel sonuçlar alacağımıza inanıyoruz.” şeklinde konuştu.
Türkiye Finali sonunda Mardinli öğrencilerden Emir Yusuf Doğan, Kulami kategorisinde Türkiye 10’unculuğunu elde ederken, Selim Miran Arbağ Pentago kategorisinde Türkiye 15’incisi oldu. İlkokul kategorisinde yarışan Elif Yüsra Mahmutoğlu Motif oyununda Türkiye 23’üncülüğünü, Ali Miran Mama ise Pentago oyununda Türkiye 26’ncılığını elde etti. Fahriye Naz Dağ Mangala kategorisini Türkiye 46’ncısı olarak tamamlarken, Bünyamin Admış Abluka kategorisinde Türkiye 54’üncüsü oldu. Mustafa Deniz Arslan Küre oyununda Türkiye 58’inciliğini, Ali Emir Barık ise Equilibrio kategorisinde Türkiye 60’ıncılığını elde etti.
Eksik oyuncuyla Türkiye Finali’ne katılan Mardin takımı, genel takım sıralamasında 48. sırada yer aldı. Mardin ekibi, önümüzdeki yıl daha kapsamlı ve planlı bir hazırlık süreciyle hem bireysel kategorilerde hem de takım sıralamasında daha başarılı sonuçlara ulaşmayı hedefliyor.
Haber Abdulkadir Admış

