Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dicle Elektrik Duyurdu: Birçok Mahallede Planlı Elektrik Kesintisi

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ), şebeke bakım ve onarım çalışmaları

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ), şebeke bakım ve onarım çalışmaları kapsamında 10 Haziran 2026 Çarşamba günü Mardin’in Kızıltepe ve Derik ilçelerinde planlı elektrik kesintisi uygulanacağını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada, enerji nakil hatlarında gerçekleştirilecek çalışmalar nedeniyle çok sayıda mahallede belirli saatler arasında elektrik verilemeyeceği bildirildi.

Kızıltepe’de 7 Saatlik Kesinti

Dikmen-2 Trafo Merkezi barası ile irtibatlı F13 Ofis fiderinde yürütülecek çalışmalar nedeniyle 10 Haziran Çarşamba günü saat 09.00 ile 16.00 arasında elektrik kesintisi yaşanacak.

Bu kapsamda Kızıltepe ilçesine bağlı;
Akdoğan
Atmaca
Büyükdere
Cantaşı
Demirkapı
Köprübaşı
Ofis
Otluk
Taşlıca
mahalleleri kesintiden etkilenecek.

Kızıltepe ve Derik’te Geniş Kapsamlı Çalışma

Dikmen-1 Trafo Merkezi barası ile irtibatlı F9 Yamaç, F10 Arıklı, F12 Bozhöyük ve F13 Haramitepe fiderlerinde yapılacak çalışmalar nedeniyle ise 09.00-17.00 saatleri arasında elektrik kesintisi uygulanacak.

Kızıltepe’de Kesintiden Etkilenecek Mahalleler
Atlı
Haramitepe
Kutluca
Kovalı
Kanatlı
Göllü
Kilimli
Bozhöyük
Arıklı
Bağrıbütün

Derik’te Kesintiden Etkilenecek Mahalleler
Adak
Adakent
Ahmetli
Akçay
Alagöz
Alanlı
Alibey
Atlı
Aydınlar
Bahçelievler
Ballı
Balova
Başaran
Bayırköy
Kocatepe
Koçyiğit
Konak
Konuk
Kovalı
Köseveli
Kuruçay
Kuşçu
Kutluca
Kuyulu
Ortaca
Pirinçli
Soğukkuyu
Söğütözü
Subaşı
Şahverdi
Üçtepe
Yazıcık

Vatandaşlara Uyarı

Dicle Elektrik yetkilileri, bakım ve onarım çalışmalarının şebeke güvenliği ile enerji kalitesinin artırılması amacıyla gerçekleştirildiğini belirterek, vatandaşların kesinti saatlerine karşı gerekli tedbirleri almalarını istedi.