
Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından yapılan duyuruda, Mardin genelinde planlı bakım ve onarım çalışmaları kapsamında bazı bölgelerde elektrik kesintisi yaşanacağı bildirildi.
Açıklamaya göre, 18 Nisan 2026 Cumartesi günü 10.00-12.00 saatleri arasında Mardin-2 Trafo Merkezi ile bağlantılı F4 Nur ve F5 Mezopotamya fiderlerinde yapılacak çalışmalar nedeniyle Artuklu ilçesine bağlı Nur ve Çağlar mahallelerinde elektrik kesintisi uygulanacak.
Öte yandan, 19 Nisan 2026 Pazar günü ile 26 Nisan 2026 Pazar günü 09.00-14.00 saatleri arasında TEİAŞ ekiplerince gerçekleştirilecek çalışmalar kapsamında Kızıltepe ilçesinde birçok mahallede elektrik kesintisi yaşanacak. Kesintiden etkilenecek mahalleler arasında Akziyaret, Çanaklı, Çaybaşı, Demirler, Dora, Eroğlu, Hocaköy, Kahraman, Karakuyu, Işıkören, Kengerli, Ortaköy, Gökçe, Akça, Araköy, Çitlibağ, Dörtyol, Hacıhasan, Hakverdi, Karakulak, Kılduman, Tuzluca, Yaylım, Yeşilköy, Küçükayrık, Sürekli, Yayıklı, Ülker, Akyazı, Alemdar, Büyüktepe, Yolüstü, Altıntoprak, Güneştepe, Aslanlı ve Sanayi mahalleleri yer alıyor.
Ayrıca 19 Nisan 2026 Pazar günü 09.00-17.00 saatleri arasında 154 kV trafo merkezi bağlantılı F13 Bahçeşehir fiderinde yapılacak saha çalışmaları nedeniyle Kızıltepe ilçesine bağlı Aşağıazıklı, Kocalar, Turgut Özal ve Yukarıazıklı mahalleleri ile Artuklu ilçesindeki Ofis Mahallesi’nde elektrik kesintisi uygulanacak.
Yetkililer, çalışmaların güvenli ve kesintisiz enerji arzı için yapıldığını belirterek vatandaşların gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarıda bulundu.