
14 Ocak’ta yapılacak olan Gazze’ye Özgürlük yürüyüşü için hazırlıklarını sürdüren Mardin Gazze Platformu yönetimi, Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Tatlıdede’yi makamında ziyaret etti. 14 Ocak’ta gerçekleşecek olan Gazze’ye Özgürlük yürüyüşü hakkında bilgi verilerek, Başkan Tatlıdede’den destek istendi.
Artuklu Belediyesi makam odasında gerçekleşen ziyarete Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Tatlıdede, Mardin STK Platformu Dönem Sözcüsü Necmettin Başboğa, Gazze Platformu Başkanı Nurettin Kasap ve Gazze Platformu Üyesi Gazeteci Mustafa Erkar hazır bulundu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Tatlıdede, Gazze Platformu yönetimine bu duyarlı ve anlamlı çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, başarılar diledi.
7 Ekim’den beri Gazze’de yaşanan vahşeti kınamak ve lanet etmek için düzenlenen her programda ve her platformda desteklerini esirgemeyen Tatlıdede’ye minnet duygularını ifade eden Gazze Platformu Başkanı Nurettin Kasap, bu desteklerin devamı noktasında Yenişehir mahallesi 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı arkasında bulunan Kültür Caddesinin “Kudüs Caddesi” olarak değiştirilmesini talep etti. Bu talebin gerçekleşmesi halinde Mardin ve Mardin halkı adına maneviyat açısından güzel bir çalışma olacağını söyledi.
Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Tatlıdede ise bu talebi memnuniyetle karşılandıklarını belirterek, en kısa zamanda bu konuyu belediye meclis gündemine taşıyacaklarını, bu anlamlı ve manidar talebin gerçekleşmesi için ne gerekiyorsa yapılacaktır dedi.
Gazze Platformu temsilcileri ile bir süre görüşerek sohbet eden Başkan Tatlıdede, “Yaklaşık üç aydır katil İsrail Gazze’de katliamlarını aralıksız sürdürüyor. Gözünü kırpmadan, hiç acımadan binlerce çocuğu, binlerce kadını, binlerce yaşlıyı canlı olan herşeyi yok ediyor. Halkın sığındığı hastane, cami ve eğitim kurumlarını hedef alınıyor. Velhasıl Gazze’de katliamlar her gün artarak devam ediyor. Bilinçli olma zamanı. Uyanık olma zamanı. Birlik ve beraberlik olma zamanı. Bu vahşeti tel’in etme zamanı. Kudüs bizim ilk kıblemiz. Bizden önce gelen ecdadımız bu toprakları şehit kanları ile sulamıştır. Bizler kayıtsız kalamayız. 21. yy dünyasında soykırımın yapılmasını her gün yüzlerce çocuğun öldürülmesini insanlık vicdanı kabul etmiyor. Elbette, çabalarımız gayretlerimiz belki zulmün son bulmasına yeterli olmuyor ama bu yangını az da olsa söndürmek için çabalıyoruz. Ülke genelinde olduğu gibi Mardin’de de mitingler, basın açıklamaları ve boykotlar düzenleniyor. Bizde Artuklu Belediyesi olarak bu programlara destek veriyor, boykot kararlarına hassasiyetle destekliyoruz. Temennimiz bu vahşetin biran önce bitmesidir.” şeklinde konuştu.