
Mardin Artuklu Üniversitesi’nin akademik desteğinde ülkemizde uluslararası bir akademik etkinlik düzenlendi.
Mardin Artuklu Üniversitesi’nin akademik desteğiyle düzenlenen Uluslararası ‘SaybilderCongressDays 2023′ Etkinliği 2-6 Kasım 2023 tarihlerinde Antalya’dagerçekleşti.
‘SaybilderCongressDays 2023’ Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Bozkurt katıldı. Farklı başlıklarda kongre, sempozyum ve salon çalışmalarını kapsayan Uluslararası ‘SaybilderCongressDays 2023’ etkinliğine yurtdışından birçok üniversite ve eğitim kuruluşu da katılarak sunumlar yaptı.
MAÜ Rektörü Özcoşar: “SaybilderCongressDays 2023 İslam Dünyasının Akademik Gelişimine Katkı Sağlayacaktır”
İslam dünyasından geniş katılımla gerçekleştirilen Uluslararası SaybilderCongressDays 2023’in açılış konuşmasını gerçekleştiren Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Mardin Artuklu Üniversitesinin Sosyal Bilimler +6T Vizyonu ile çalışmalarını her alanda arttırarak devam ettirdiklerini belirterek akademik destekleriyle ülkemizde gerçekleştirilen SaybilderCongressDays 2023’in İslam dünyasının akademik gelişimine önemli katkılar sağlaması dileklerini iletti.
Çin, Bahreyn, Fransa, Fas, Cezayir, Tunus, Mısır, Suudi Arabistan, Umman, Ürdün, Irak, Gürcistan gibi farklı ülkelerden gelen akademisyen ve eğitimciler tarafından SaybilderCongressDays 2023’te 125 Türkçe bildiri ve 236 yabancı bildiri olmak üzere toplam 361 bildiri sunuldu.
SaybilderCongressDays 2023’te de israilin Gazze İşgali Gündemdeydi
Uluslararası Dil, Edebiyat ve Kültür Araştırmaları Kongresi (DEKAK), Uluslararası Güncel Araştırmalarla Sosyal Bilimler Kongresi, Uluslararası Eğitim Camiası Sempozyumu, Sürdürülebilir Kalkınma ve Uzay Araştırmaları Kongresi ve birçok salon çalışmasının gerçekleştirildiği etkinlikte israilin Gazze İşgali ve sürdürdüğü saldırılar da gündem olmaya devam etti.