DOLAR32,3983% -0.13
EURO34,8049% 0.14
STERLIN40,6578% 0.19
FRANG35,5517% 0.21
ALTIN2.440,32% 0,07
BITCOIN62.530,01-1.709
Rıdvan FidanTÜM YAZILARI

Kar Mardin’e çok yakışıyor

Yayınlanma Tarihi : Google News
Kar Mardin’e çok yakışıyor

Yedi bin yıllık tarihe sahip, adeta açık hava müzesini andıran Mardin şehrinde kar yağmasıyla kartpostallık görüntüler oluştu.

Mardin´e yılın ilk karı düşmesiyle beraber merdiven şeklindeki tarihi mekanlar beyaza büründü.

Güzel görüntüleri fırsata çevirmek isteyen Fotoğraf sanatçıları ve Fotoğraf severler adeta birbiriyle yarıştı.

Kimi fotoğrafçı Mardin´in Tarihi Abbaralarında model çekimi yaparken, kimisi de Mardin´in tarihi yüzünüçekmeyitercihetti.

Mardin´li fotoğraf severler herkesin gelip bu güzel görüntüleri görmesi
gerektiğini belirtti.

Mardin Valisi Mustafa Yaman: Gördüğünüz gibi güzel  bir hafta sonu,  gece sabaha kadar yoğun bir kar yağışı yağdı. Geç vakitlere kadar ben de caddelerdeydim. Bugünde hem personelimizin kar ile mücadelesini yerinde görmek istedim hem de fotoğraf makinamı ben de aldım. Bu ara sokaklarda abbaraların altında fotoğraf çekiyorum. Sizinde dediğiniz gibi şuanda çevre illerden de burda birçok fotoğrafçı var. Hem şehrin kimliğini paylaşmak istiyorlar, hem bu anıları çekmek istiyorlar, hemde kar ile beraber bu kimliği çekmek istiyoruz. Ben önümüzdeki günlerde hem Valiliğimizin hem Büyükşehir belediyemizin  koordinasyonunda bir fotoğraf yarışması düzenleyeceğiz. tüm fotoğraf severleri ve fotoğraf sanatçılarımızı bekliyoruz.

Mustafa Kılıç (Fotoğraf Sanatçısı): Vallahi Mardin benim yaşadığım bir şehir,  aslen Mardinliyim. 8 yıldır çekiyorum ama karlı hava en çok sevdiğim havalardan biri olduğu için her kar yağdığında ben Mardin’i fotoğraflıyorum. O yüzden Mardin’e sürekli kar yağmasını istiyorum.

– Işık iyi olunca güzel fotoğraflar, kartpostallık fotoğraflar çıkıyor. Doğal olarak biz de bu anları ölümsüzleştiriyoruz.

İnan Çıtak (Fotoğraf Sanatçısı): Mardin’e yakışıyor kar.Biz de bu fırsatı değerlendirelim dedik. Sabahtan beri bu karın altında çekim yapmaya çalışıyoruz. Çok güzel görüntüler elde ettik.Kar hep yağsın Mardin’e çok yakışıyor.