Bölgesel amatör ligi birinci grupta mağlubiyet yüzü görmeyen Başakspor, antrenmanlarına son sürat devam ediyor.
Sezonun ilk devresini Siirtspor’un bir puan önünde lider olarak kapatan Mardin ekibi yaptığı transferler ile adından sıkça söz ettirecek gibi.
Sezonun ilk yarısının bitimi ile beraber takım kaptanı Emin, Murat, Emrah, Mehmet, Miraç Aytaç, Mustafa ve Aykut gibi futbolcular ile yollarını ayıran sarı lacivertliler devre arası kampı için Antalya’nın yolunu tuttu.
Savunma, merkez orta saha, çift kanat ve santrafor gibi mevkilere transferler ihtiyacı duyan yönetim kampın ilk günlerinden itibaren kolları sıvadı.
Merkez orta sahaya ücüncü lig ekibi Cizrespor’dan aslen Mardinli olan Nurettin Ersoy’u transfer ederek başlayan kulüp yönetimi ardından Suriye uyruklu Türk vatandaşı olan Omar Abdurrezzak’ı da kadrosuna kattı.
Kanat transferleri içinde yoğun bir çaba sarf eden kulüp yönetimi Gökhan Korkmaz ve Şefik koz transferlerini kısa sürede bitirdi.
Stoper mevkiine İsmail’i alarak nokta atışı transferler yapan Başakspor, yine stoper ve santrafor mevkilerine birer transfer daha yapmayı amaçlıyor.
Transfer edilen oyuncuların geçmişinin iyi olması ve üst ligden gelmeleri ligin üstünde bir takımın kurulacağını gösteriyor.
Antalya Lara’da bir otelde konaklayan takım iki etap kamp dönemi geçirecek.
Kamp dönemi boyunca 6 hazırlık maçı oynamayı planlayan Başakspor şimdiden işi sıkı tutuyor.
Mutlak şampiyonluk hedefleyen sarı lacivertliler sezonun ikinci yarısında Mardin şehrine ve taraftarlarına seyir zevki yüksek maçlar izletmeyi hedefliyor.
Takımın teknik direktörü Can Güven antrenmanlarda istediklerini oyuncularına arttırmak için yoğun çaba sarf ediyor.
17 Ocak 2020’de kamp dönemini sonlandıracak olan takım, ikinci sezonun ilk maçını kendi evinde Muşspor’a karşı oynayacak.
Mardin Büyükşehir Başakspor’a şimdiden sakatlıksız ve sonu şampiyonluk olan bir sezon diliyorum.

YORUMLAR