Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Vehap ERdoğan

Mardin özüne dönüyor

Daha dün gibi hatırlıyorum. Basın sektöründe Malatya ilinden Mardin’e atamam yapılmıştı.

4 ocak 2014 senesinde Mardin’e çok büyük umutlar ile ayak bakmıştım.

O günden şimdiye kadar bazı beklentilerim yerini buldu, ama muzdarip olduğum konular halen yok değil.

İlk olarak yerel televizyon beklentim vardı. Birkaç tane.

Ama maalesef Mardin’de televizyon kanallarının yokluğunu halen eksiklik olarak görüyorum.

Fotoğrafçı arkadaşlarımız ile birlikte şehrin belirli noktalarında fotoğraf çektiğimiz zaman bazı engeller ile karşılaşıyoruz.

Engellerden kastım görüntü kirliliği.

Şehrin görüntüsünü bozan yapılar, siluetine engel olan elektrik direkleri vesaire.

Şehrin eksikleri olmakla birlikte fazlalıkları da var.

Ama bu aralar fazlaca memnunum diyebilirim.

Son zamanlarda vatandaşları memnun eden çok güzel şeyler konuşuluyor.

Tarihi Mardin kentinin siluetini bozan yapılar yıkılacak. Görüntü kirliliğine sebep olan betonarme binalar ortadan kaldırılacak.

Mardin 1. Caddede yapılan aydınlatma lambaları vatandaşlar tarafından büyük tepki ile karşılanmıştı.

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından da uygun görülmeyen ve sit alanına yerleştirerek tarihi dokuya zarar veriyor diye tabir edilen direkler de kaldırılmaya başlandı.

Atılan bu adımlar ile birlikte seyir terası da düşünülüyor.

Yapılan yanlış projelerin düzeltilmesi konularını da ele alacak olursak, şehrin yöneticilerini takdir etmek gerekiyor.

Vatandaşa hizmet yolunda atılan her vicdani adımı alkışlamak lazım.

İlimizin insanına, istihdamına, güzel görüntüsüne ve genç nesile katkı sağlayacak her girişime destekte bulunmak gerekiyor.

Yaptığı ve yapacağı güzel hizmetlerden dolayı Mardin Valimiz Sn. Mahmut Demirtaş başta olmak üzere tüm ekibine şükranlarımı sunuyorum.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER